O nouă veste bună vine din partea autorităţilor! Românii primesc bani de la stat. Statul român acordă această sumă unei categorii de români care îndeplinesc o serie de condiţii. Mai sunt doar câteva zile în care puteţi primi aceşti bani.

Reclamă

Românii primesc bani de la stat. Care sunt condiţiile?

Măsurile de relaxare din România vin unele după altele şi urmează să fie din ce în ce mai bine pentru români. Însă, există o categorie de români care are mari probleme: părinţii. Aceştia nu au cu cine să lase copiii. Cum grădiniţele şi creşele sunt încă închise, situaţia este dificilă. Părinţii trebuie să se întoarcă tot mai mult la muncă, iar micuţii nu au cu cine să rămână.

Reclamă

În acest sens, statul român vine în ajutorul părinţilor şi îi stimulează financiar. Astfel, aceştia primesc o indemnizaţie pentru a putea plăti o bonă sau un ajutor pentru supravegherea copiilor. Astfel, începând cu data de 31 mai, mai multe categorii de părinţi pot cere ajutor pentru a angaja o bonă. Ajutorul este cuprins între 250 de lei şi 710 lei pe lună, în funcţie de venitul net lunar pe membru de familie, care nu trebuie să depăşească 3.500 de lei.

Cine poate beneficia de ajutor

Cei care pot beneficia de acest ajutor sunt părinţii ai căror copii au vârsta de până la şase ani. de altfel, copiii trebuie să nu meargă la creşă sau grădiniţă. Părinţii copiilor trebuie să nu depăşească venitul lunar net pe membru de familie de 3500 de lei.

Cum poţi obţine banii

Pentru a obține indemnizația, părinții trebuie să depună dosarele la Direcția de Asistență Socială a primăriei. Este obligatoriu să fie DGASPC din oraşul de care aparțin. În cadrul dosarului trebuie inclus și contractul bonei pe care au angajat-o. Apoi, se va face calculul şi pot primi până la 710 lei ajutor pentru plata unei bone, pe timp de pandemie.