Vești de mare interes pentru români, în lupta împotriva coronavirusului. Sunt pregătite noi măsuri de relaxare. Acestea au fost dezbătute de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Reclamă

În acest context, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a ieșit public cu noi declarații legate de măsurile de relaxare din starea de alertă. Ministrul Vela a răspuns mai multor întrebări pe care românii le-au adresat.

Reclamă

Așa cum a promis, Marcel Vela răspunde în fiecare săptămână la toate întrebările românilor. El face asta prin intermediul unui video publicat miercurea, pe facebook. De data aceasta, în ultimul material video realizat de Vela, subiectul principal a fost legat de noile măsuri de relaxare care se pregătesc pentru români.

Ministrul a explicat că în a treia etapă de relaxare, din 15 iunie, se pregătesc noi măsuri de relaxare. Teoretic, la această oră, se ia în calcul posiblitatea reluării curselor aeriene normale, către mai multe destinații din Europa și nu numai. De altfel, acesta a spus că se va lua în calcul și dacă se va menține sau nu măsura izolării la domiciliu. Aici fiind vorba despre  persoanele care revin în țară. Ambele măsuri de relaxare menționate de ministrul Vela se vor lua în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Noi măsuride relaxare, dezbătute de Vela

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolăriila domiciliu”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul a precizat că a fost întotdeauna adeptul unui dialog deschis și va analiza întrebările și opiniile românilor. El va răspunde la toate întrebările, chiar și la cele negative. Acesta va răspunde la toate întrebările românilor, oricare ar fi acestea.