Românii sunt în pragul disperării din cauza pandemiei de coronavirus. Se amână măsurile de relaxare? Nelu Tătaru a făcut anunțul așteptat de toți.

Reclamă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru iese public cu noi declarații de mare interes pentru români.  Potrivit acestuia, măsurile de relaxare ar putea fi amânate. Ministrul a explicat care ar fi condițiile de care românii trebuie să țină obligatoriu cont pentru a nu se ajunge la un dezastru.

Reclamă

Nelu Tătaru a declarat că în acest moment, România se află „pe o pantă descendentă”. Cu toate acestea, măsurile de relaxare sunt în peircol. Totul depinde de cum vor gestiona românii protecția împotriva coronavirusului.

Se amână măsurile de relaxare?

„După cum spuneam zilele trecute, suntem pe o pantă descendentă, urmărim numărul de cazuri noi, numărul de cazuri de la ATI, avem un număr mai mare de cazuri noi, peste 200, este și un număr și mai mare de teste efectuate.

Vreau să reamintesc că trebuie să ținem anumite precauții. Vom avea o perioadă de căderea numărului de cazuri noi, dar vom avea și zile când vom vedea răspunsul la zilele de relaxare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru la Antena3.

Ce măsuri ar putea fi amânate

Ministrul Tătaru a mai explicat și despre măsurile de relaxare, care ar putea fi amânate în cazul în care numărul cazurilor de infectare va crește. Autoritățile au în vizor permanent numărul cazurilor de infectare cu noul virus. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, se stabilesc și măsurile de relaxare.

Ce declară Nelu Tătaru

„Măsurile de relaxare vor veni dacă numărul de cazuri va continua să scadă și dacă vom avea un suport la ATI. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri vom amâna valul de relaxări.

Dacă numărul va crește se vor putea pune și niște restricții. Eu cred că gestionând aceste acțiuni, vom avea doar sporadic câte o zi când vom vedea un număr mai mare de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.