România devine unică în lume. Va găzdui un centru unic pe Planetă, spun reprezentanţii ANM. Este premieră mondială pentru ţara noastră. Directoarea generală a Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a făcut anunţul oficial. Înfiinţarea unui centru unic, face ca România să devină şi ea la fel, unic din punct de vedere meteorologic.

Reclamă

Mai exact, România urmează să găzduiască primul centru de agrometeorologie din lume. Este vorba despre un proiect din fonduri europene. Valorarea proiectului în primă fază depășește două milioane de euro. Termenul de finalizare al proiectului are o durată de trei ani. Directorul general ANM, Elena Mateescu a descris proiectul.

Reclamă

România devine unică în lume. Va găzdui un centru unic pe Planetă

„Suntem prima țară din lume care va găzdui un centru de agrometeorologie la nivel mondial, acest centru fiind pentru regiunea 6 a Organizației Meteorologice Mondiale Europa.

Am fost desemnați și /…/ pentru a realiza legătura între domeniul agrometeorologiei și securitatea alimentară, luând în considerare impactul extremelor climatice asupra agriculturii”, a spus Elena Mateescu.

Cine va beneficia de centru

În acest proiect, beneficiarii sunt reprezentaţi de o categorie de români dintr-un domeniu destul de important. Mai exact, Mai exact, este vorba despre fermierii români și europeni. Ei vor fi cei care se vor bucura în viitor de informațiile strânse de experții unui centru de agrometeorologie. Acest centru va fi găzduit doar de România, fiind unic pe întreaga planetă.

De altfel, prin acest proiect se doreşte continuarea dezvoltării sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase. Scopul monitorizării este de a realiza mai uşor protecţia vieţii şi a bunurilor deţinute de oameni. Pentru români, această veste vine cu bucurie, ţinând cont de numeroasele schimbări care au avut loc în ultimii ani, la nivel climatic, în România.

Dacă centrul va prinde contur, atunci există şanse mari şi noi speranţe pentru oamenii din România şi din Europa.