România pare să nu scape de vremea desebit de schimbătoare nici în ultimele zile ale lunii mai. O avertizare de urgenţă de vreme severă a venit şi în această seară. După mai multe zile de cod galben de ploi, vijelii, ceaţă şi grindină, românii îşi iau adio şi în viitor de la vremea frumoasă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri seară, mai multe avertizări cod galben de vreme severă. Avertizările sunt valabile pentru localități din 11 județe.

Avertizare de urgenţă de vreme severă

Prima alertă este valabilă până în această seară, urmând să dispară în următoarele ore. Vor fi afectate localităţi din judeţele Caraş-Severin, Arad, Bihor și Timiş. În aceste zone menţionate se vor semnala condiţii de grindină de mici dimensiuni şi până la medii. Alături de ploi şi grindină se vor semnala şi frecvente descărcări electrice. De altfel, aversele vor fi prezente, acestea vor cumula 15-20 litri pe metru pătrat. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări de scurtă durată pe alocuri.

O altă avertizare meteorologică prezintă un nou cod galben. Sunt afectate majoritatea localităţilor din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ și Iaşi. De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie anunță grindină de mici dimensiuni. Şi aici vor fi prezente descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 15-20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Localități din județele Olt, Dolj și Mehedinţi s-au aflat, până la ora 19:00, sub cod galben de grindină, descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 15-20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului. De altfel, în cea mai mare parte a ţării vremea a făcut ravagii în ultima perioadăşi continuă să se schimbe. Majoritatea regiunilor au fost afectate destul de grav de grindină şi inundaţii. De altfel, la munte, la cote înalte a nins, stratul de zăpadă fiind din nou crescut. Şi în următoarele zile se anunţă ploi şi vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a teritoriului.