Prognoza meteo pentru patru săptămâni a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Meteorologii au emis prognoza meteo care va fi valabilă pentru următoarele săptămâni din luna iunie, dar şi pentru prima parte a lunii iulie. Potrivit documentului remis de ANM, temperaturile se apropie de valorile normale ale acestei perioade. Cu toate acestea, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Pentru această săptămână, 8-15 iunie, meteorologii anunţă valori puţin mai ridicate decât cele normale ale acestei perioade. Se preconizează valori termice ridicate în regiunile de Nord, Est şi Sud Est. În restul ţării, valorile vor fi apropiate pentru acest interval.

S-a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni

De altfel, regimul pluviometric declarat pentru următoarele 7 zile este este în creştere. Acest fenomen este valabil pe parcursul întregii zile. Cel mai întâlnit regim pluviometric excedentar va fi în regiunile de est, centru, precum şi în zonele montane.

Meteo iunie

Săptămâna viitoare, între  15 şi 22 iunie, meteorologii anunţă temperaturi cuprinse în valorile medii ale aerului destul de normale pentru tot restul ţării. Cele mai multe ploi, urmate de lapoviţă şi grindină vor avea loc în zonele montane.

Pentru ultima săptămână din luna iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.  Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în prima parte a lunii iulie

Meteorologii anunţă schimbări meteo. Pentru săptămâna 29 iunie – 6 iulie, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, pe tot parcursul ţării. Ploile vor continua să îşi facă apariţia aproape zilnic în tot teritoriul ţării. De altfel, vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări puternice la malul Mării Negre şi în zonele înalte de munte.