Meteo 9 iunie. Marți este o nouă zi în care intră în vigoare cele mai multe avertizări meteo. Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi istorice pentru această zi. Avertizarea meteo intră în vigoare de la ora 9.00.

Astfel, meteorologii de la ANM au emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta intră în vigoare peste câteva ore, având debutul între 7.00 și 9.00 și va dura întreaga zi. Meteorologii anunță averse ce vor aveacaracter torențial. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Zonele vizate de avertizarea meteorologică de vreme rea sunt următoarele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Covasna, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Ce declară specialiștii dela ANM

„Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp“, potrivit informațiilor oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

De altfel, pentru ziua de astăzi, meteorologii anunță temperaturi maxime de până la 32 de grade Celsius. Minimele zilei se vor înregistra noaptea. Acestea vor coborâ până la pragul de 13-14 grade Celsius.

Meteo 9 iunie. Cum va fi vremea în București

Meteorilogii nu au vești tocmai normale pentru această zi. Aceștia anunță că vor urma temperaturi istorice pentru următoarele zile ale acestei săptămâni. Valorile meteo vor fi mult mai mari față de cele normale pentru această perioadă. Totul a venit în antiteză cu avertizarea de vreme rea emisă pentru azi.

Cum va fi vremea în Capitala României

Dacă în cea mai mare parte a țării urmează câteva zile de instabilitate atmosferică, ploi, grindină, și vijelie, în București nu. Aici, bucureștenii se vor bucura, începând de astăzi, de trei zile de vreme caldă. Ploile nu își vor face apariția atât de des. De altfel, temperaturile vor urca până la 30 de grade Celsius.