Un nou scandal în Parlamentul României agită apele printre români. Discuțiile purtate pe tema pandemiei de coronavirus schimbă cursul normal al lucrurilor. Potrivit unor declarații neașteptate, România nu va fi liberă pe 15 iunie.

Mai este doar o săptămână până când starea de alertă din România expiră. În mod normal, autoritățile trebuie să ia o nouă decizie. Ori se prelungește starea de alertă, ori nu. Cu toate acestea însă, veștile nu sunt deloc bune.

Românii speră ca de la 15 iunie să fie mai multe măsuri de relaxare. Este posibil ca acest lucru să nu se întâmple. Oscilarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a făcut ca autoritățile să ia în calcul mai multe variante. Cert este că, suntem departe de a scăpa de pandemia de coronavirus.

În acest context, ministul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat oficial că vrea prelungirea stării de urgență. Acesta este de părere că nu este momentul ca România să fie liberă 100%. Bineînțeles că declarația sa a stârnit controverse. Până acum, un partid a anunțat că va vota împotriva deciziei de a prelungi starea de alertă.

România nu va fi liberă pe 15 iunie

La aproape 30 de zile de la decretarea stării de alertă, scandalule în toi. În mod normal, pe 15 iunie alerta expiră, dar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că este nevoie de o prelungire a acesteia. Pericolul pandemiei de coonavirus nu a trecut, asta se vede din bilanțuri. În acest sens, o parte dintre autorități nu vor să anuleze starea de alertă.

Se prelungește starea de alertă?

Scandalul a izbucnit imediat în Parlament. Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a ieșit și el la atac. Ponta a declaeat că partidul Pro nu va sprijini prelungirea stării de alertă. Astfel, aceștia nu vot vota proiectul. În acest context, Nelu Tătaru a anunțat că PNL va cere încuviințarea Parlamentului pentru o astfel de decizie.

Ce declară Ponta

”Sigur ca voi vota IMPOTRIVA in Parlament ( asa cum am votat toti cei de la ProRomania)!

Dar, de data aceasta, voi merge si la proteste in Piata Victoriei!!!

Stiu ca acest Guvern trebuie sa puna de tot Romania in genunchi! Dar e prea mult!

#AJUNGE”, scrie Victor Ponta pe o rețea de socializare proprie.