Escapada primarului Robert Negoiță din China unde a fost alături de iubită a fost plătită din bani publici. Între 30 noiembrie-8 decembrie 2019, primarul sectorului, însoțit de iubita sa, basarabeanca Elena Cojocari, au mers într-o deplasare în China. Împreună cu alți angajați ai primăriei.

Robert Negoiță și-a luat iubita în deplasarea din China

Potrivit facturilor făcute publice de jurnaliștii de la Libertatea, șederea la Hotelul Marriott din Guangzhou s-a achitat din bani publici. Facturile au fost plătite de AS3 Administrare Străzi S3 SRL, o companie ce aparține Primăriei sectorului 3.

În această deplasare au mai mers, viceprimarul Elena Petrescu și președintele CA de la AS3, Roxana Bălăceanu, care l-a fel ca în prima situație și-au achitat cheltuielile tot din bani publici.

Motivul oficial al deplasării din China a fost necesitatea delegației de la AS3 Administrare Străzi S3 SRL pentru a vedea o serie de materiale care ar fi urmat să fie importate pentru refacerea Parcului Pantelimon.

Din această delegație pentru verificarea materialelor au făcut parte cinci angajați aflați în subordinea Administrare Străzi S3 SRL. În plus, pe lângă cele cinci persoane au mai mers în deplasare Robert Negoiță și viceprimarul Elena Petrescu. Dar și iubita acestuia Elena Cojocari, potrivit documentelor publicate de Libertatea.

Potrivit datelor publicate, 18.000 de lei au costat cele 4 camere duble deluxe. Primăria a plătit aproximativ 1.000 de euro pentru camera împărțită de Negoiță și Cojocari. Delegația a stat în China 8 zile, iar în această perioadă au profitat din plin de această ,,excursie”.  Una dintre angajate, respectiv Roxana Bălăceanu, și-a decontat până și două ședințe de masaj din banii contribuabililor.

Iubita lui Negoiță are birou la primărie

Din câte se pare, deși Elena Cojocari nu este angajată, ea are un birou unde stă la primărie. Potrivit detaliilor povestite de angajați, iubita lui Robert Negoiță stă în același birou cu șefa companiei Administrare Străzi.

,,Deși nu apare ca fiind plătită de AS3 Administrare Străzi S3 SRL, Elena Cojocari este toată ziua în biroul Roxanei Bălăceanu”, potrivit spuselor unui angajat al sectorului 3.

Sursa: Libertatea