PSD-ul a intrat în vizorul DNA. Acestă informație confirmate de purtătorul de cuvânt al partidului.

DNA cere documentele privind achizițiile făcute de partid

DNA a cerut documentele care au legătură cu achizițiile făcute de partid în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, de anul trecut. Potrivit declarațiilor făcute de Lucian Romaşcanu, pentru Mediafax, DNA chair a acerut aceste documente, dar că nu are alte informații.

„Ştiu că sunt cerute, nu am detalii, le voi afla în curând. Nu a fost în agenda partidului chestia asta”, a declarat el, duminică, pentru MEDIAFAX.

Ce spune Viorica Dăncilă?

După ce această informație a fost confirmată, jurnaliștii de la Mediafax au stat de vorbă cu fosta președintă a PSD, Viorica Dăncilă.  Potrivit răspunsurilor oferite de Viorica Dăncilă, ea a declarat că nu a primit nici o informare despre faptul că există o anchetă asupra partidului, pentru verificarea achizițiilor din campania prezidențială. Mai ales că ea a fost candidatul din partea partidului social democrat la prezidențiale.  Totuși, a menționat că nu ea a fost cea care s-a ocupat de partea financiară.

„Eu, personal, nu ştiu să existe o anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a psd. (…) vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculaţii, mulţi oameni care au venit cu acuzaţii nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de preşedinte, de partea financiară sau de contracte. toate au fost semnate de sceretarul general şi semnate de trezorierul partidului şi cred că aceşti oameni nu au încălcat legea”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru Mediafax.

Mai mult decât atât Dăncilă a ținut să sublinieze că ea a respectat legea și că a lăsat totul în ordine, iar activitatea financiară s-a desfășurat corect. Lucru confirmat și de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

,,Ca preşedinte de partid şi ca premier, am respectat întotdeauna legea. Am lăsat lucrurile în ordine, atunci când am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiare cred că s-au derulat corect. Acest lucru a fost confirmat şi de faptul că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a deblocat banii pentru subvenţia cuvenită PSD. Ştim că a existat şi un control al Curţii de Conturi şi nu s-au găsit nereguli”, a mai afirmat  ea.

Sursa: Mediafax.ro