Raed Arafat a vorbit despre situatia din ultimele zile si cresterea alarmanta a noilor cazuri de coronavirus. Mai mult, seful DSU a facut un anunt care ii va infuria pe romanii ce sperau ca viata lor sa revina la normal. Faptul ca ieri au fost confirmati 555 de romani infectati cu noul virus, plaseaza tara noastra pe primul loc in Europa la numărul de cazuri noi. In lumina acestor fapte, secretarul de stat a acut numeroase interventii televizate in care a indemnat la responsabilitate.

Reclamă

Raed Arafat este extrem de ingrijorat de situatia in care ne aflam. Mai mult, acesta exclude pentru moment noi masuri de relaxare. Seful DSU a anuntat ca numarul cazurilor noi din ultimele 14 zile a crescut cu 30 de procente fata de perioadele trecute.  Astfel, Romania este intr-o situatie destul de dificila. Deja exista multe tari care ne-au interzis accesul pe teritoriul lor din acest motiv.  Daca cresterea va urma acelasi trend, noi masuri vor trebui impuse.

Adio, relaxare!

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus. Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător.

Reclamă

Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare„, a afirmat miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

In ceea ce priveste redeschiderea restaurantelor, Raed Arafat este rezervat. Acesta a declarat ca nu crede ca acest lucru va fi posibil in urmatoarea saptaman, mai ales pentru ca relaxarea de pana acum a fost interpretata gresit de populatie.  Mai mult, seful DSU a prezentat si un studiu realizat in S.U.A. care confirma faptul ca si persoanele asimptomatice pot raspandi virusul in comunitate.