Radu Bănică nu vrea să profite de influența pe care o are numele tatălui său, Ștefan Bănică Jr.

Radu Bănică se poate considera un noroc pentru că s-a născut într-o familie în care talentul a fost la el acasă. Fiul lui Ștefan Bănică Jr. a moștenit latura artistică a tatălui său și, oricât de frumos ar putea suna asta, pentru el a fost o adevărată pacoste.

La fel ca orice alt copil de vedetă, Radu Bănică a simțit și el această presiune din partea celor din jur. Fiul lui Ștefan Bănică Jr. a trăit mereu cu eticheta unui copil de vedetă. Deși asta poate veni la pachet cu multe avantaje, Radu a simțit din plin și dezavantajele.

Voit sau nu, cei din jurul lui au pus mereu o presiune asupra lui. Așteptărilor au fost de fiecare dată mai mari, iar comportamentul apropiaților a fost extrem de influențat de acest lucru. Atunci când a mai crescut, Radu Bănică a început să resimtă toate aceste lucruri asupra lui și a vrut să scape de tot.

weekend. Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică Jr., adevărul despre presiunea socială. „Nu este totul numai lapte și miere”
social media

Radu Bănică, batjocorit de către colegii de școală

În podcastul lui Răzvan Popescu, Radu Bănică a recunoscut că a fugit cât a putut de școlile de stat. A vânat mereu școlile private, dar nu pe cele cu elevi români, ci pe cele internaționale. Voia ca nimeni să nu-l știe după cartea de vizită a tătălui său.

„Nu e așa lapte și miere cum crede toată lumea. Am vrut din școală să mă mut la privat, dar nu neapărat privat românesc. Privat internațional, unde nu erau români. Pentru că erau atât de multe răutăți între copii.

Ceva de groază! A fost oribil din punct de vedere al relațiilor mele cu anumiți profesori, colegi. Lumea crede că dacă ai un nume cu istorie, ai acces peste tot. Nu e așa.”

Atât de mult și-a dorit să scape de eticheta „fiul lui Ștefan Bănică Jr., încât a vrut să le demonstreze tuturor de ce este capabil prin forțe proprii. În urmă cu mai bine de un an, acesta a participat la „Te cunosc de undeva”. Veleitățile lui actoricești i-au dat pe spate pe jurații exigenți, iar notele au fost pe măsură.

Anul acesta, Radu Bănică a devenit independent, din toate punctele de vedere. Fiul lui Ștefan Bănică Jr. și-a deschis prima lui cafenea, în una dintre zonele de fiță ale Capitalei. La deschidere a fost prezentă și sora lui, Violeta.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.