Reclamă
Reclamă

O profesoară din Anglia, Rebecca Joynes, a fost condamnată la șase ani și jumătate de închisoare pentru întreținerea de relații sexuale cu doi elevi. Acuzațiile au fost confirmate de Manchester Crown Court. Înainte de pronunțarea sentinței, unul dintre adolescenți a povestit cum a fost „constrâns, controlat, manipulat” și „abuzat sexual” de către femeie.

Rebecca Joynes, de 30 de ani, și-a racolat victimele de la vârsta de 15 ani și ulterior a avut un copil cu unul dintre adolescenți. Ea a devenit profesoară de liceu în 2018, după ce a obținut o diplomă în sport și exerciții fizice.

Într-o declarație dată în fața instanței, adolescentul cu care Joynes a avut un copil a spus că la început a fost în „completă negare” cu privire la abuz. El a adăugat că „am fost constrâns, controlat, manipulat, abuzat sexual și abuzat mental”. Adolescentul a mai afirmat că abuzul „mi-a sfâșiat familia” și că acum se străduiește să se împace cu ceea ce s-a întâmplat.

Reclamă

În timp ce-i aducea la cunoștință sentința, Judecătorul Kate Cornell i-a spus profesoarei: „Există o aroganță uluitoare în conduita ta. Tu erai adultul. Tu ai fost persoana care deținea controlul, persoana împuternicită de școală și de părinți să aibă grijă de copiii lor. În schimb, ai abuzat de această poziție de încredere și ai exploatat rolul privilegiat pentru propria ta satisfacție sexuală”.

Joynes, care fusese o gimnastă promițătoare în copilărie, a avut parte de o despărțire urâtă după o relație de nouă ani și a suferit de singurătate în timpul pandemiei de Covid, potrivit anchetatorilor. Ambii băieți cu care a făcut sex i-au trimis mesaje de flirt pe Snapchat, mesaje pe care le-au ascuns de părinții lor.

Rebecca Joynes era deja în atenția poliției pentru suspiciuni de întreținere de relații sexuale cu primul adolescent, denumit A, când a început să facă sex cu al doilea adolescent, denumit B. Ea a susținut în instanță că activitatea sexuală cu băiatul B a început abia după ce acesta a abandonat școala și ea fusese deja concediată.

Cu toate acestea, anchetatorii au găsit-o vinovată de șase capete de acuzare de implicare în activități sexuale cu un copil, incluzând două acte comise în timp ce era încă în funcție. Procuroarea Jane Wilson a descris-o pe Joynes drept o „prădătoare sexuală”.

Băiatul A obținuse numărul de telefon al profesoarei după ce ea i-a dat toate cifrele, cu excepția uneia, ca un exercițiu de matematică. Ulterior, cei doi s-au conectat pe Snapchat și au stabilit să se întâlnească în secret. După ce relația a devenit cunoscută, Joynes a fost suspendată și avertizată să nu intre în contact nesupravegheat cu nicio persoană sub 18 ani, în timp ce poliția făcea investigații.

Cu toate acestea, ea a început o relație cu băiatul B, care a spus că a început să facă sex cu Joynes când avea 15-16 ani și încă era elev. Băiatul a mărturisit în instanță că Joynes i-a spus că nu poate avea copii, astfel că au făcut sex neprotejat, și că a fost șocat să afle că ea este însărcinată.

Profesoara a născut un băiat la începutul anului 2024, însă copilul a fost preluat de autorități după câteva ore. În timpul procesului, Joynes a plâns când le-a spus juraților că bebelușul i-a fost luat la câteva ore după naștere și că acum poate să-l vadă doar de trei ori pe săptămână.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro