Reclamă
Reclamă

Procurorii americani sunt uimiți de hoții români care foloseau dispozitive de copiere a datelor pe bancomate pentru a fura banii oamenilor din cel puțin șase state. Procurorul statului Rhode Island a declarat că e uluit de cum acționau românii.

Gruparea era formată din 6 oameni, printre care se aflau și români. Procurorii americani spun că sunt uimiți de felul în care acționa această grupare.

Escrocii instalau dispozitive de skimming pe bancomate și aparate de plăți din mai multe state americane. Aceste dispozitive erau folosite pentru a fura date de pe carduri, care erau apoi utilizate pentru a face carduri contrafăcute.

Reclamă

Astfel, au reușit să fure peste 300.000 de dolari din conturile victimelor, bani cu care au făcut mai multe achiziții.

„Amploarea, și natura îndrăzneață a planului acestor inculpați de a fura informațiile bancare ale consumatorilor care nu bănuiau nimic și de a le folosi pentru a obține fonduri și bunuri sunt uluitoare”, a spus procurorul general al statului Rhode Island, Zachary Cunha.

Românii, care au și cetățenie americană, sunt acuzați de conspirație pentru fraudă, furt calificat de identitate și fraudă bancară.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro