Cartea va fi tipărită în regim de urgență și în România.

2023 a început cu dreptul pentru Prințul Harry. Încă de anul trecut, soțul lui Meghan Markle a anunțat încă de anul trecut că va lansa o carte care va zgudui liniștea Familiei Regale. Din păcate, moartea Reginei Elisabeta a dat peste cap programul lui Harry, iar lansarea a fost amânată.

Fără doar și poate, „Rezerva” este una dintre cărțile despre care vorbește toată lumea. Memoriile Prințului Harry așezate pe hârtie au fost așteptate cu sufletul la gură de milioane de fani și nu numai. Imediat după ce a văzut lumina tiparului, cartea s-a epuizat într-un timp record în Anglia, dar și în restul lumii. Această vânzarea rapidă i-a adus Prințul Harry primul record.

„Rezerva” a devenit cea mai vândută carte non-ficțională din toate timpurile. În prima zi de la lansare, în Statele Unite ale Americiii, Marea Britanie și Canada, cartea s-a vândut în 1.4 milioane de exemplare, potrivit celor de la Guiness Book. Astfel, Prințul Harry i-a luat față lui Barack Obama a cărui carte, „A promised land” s-a vândut în 887.000 de exemplare în prima zi.

Primul record pentru cartea Prințului Harry. Este sigura de acest gen care reușește asta
SkyNews

Cartea Prințului Harry trebuia să fie publicată în două volume

„Spare” a ocupat locul 1 și în topul vânzărilor din online, încă din faza de precomandă. Amazon abia a mai făcut față solicitărilor, iar stocul s-a epuizat instant. Ce a dus, totuși, la popularizarea cărții?! Ei bine, se pare că anumite fragmente care au „scăpat” în presa de peste hotare i-au făcut pe fani curioși.

Prințul Harry și-a propus să nu rateze niciun episod important din viața sa și se pare că s-a ținut de cuvânt. De la bătaia cu Prințul William, până la rugămințile adresate tatălui lor de a nu se căsători cu Camila, toate se regăsesc în „Rezerva”.

Gina Centrello, directorul editurii care a publicat cartea lui Harry deja pregătește un nou tiraj. Fenomenul nu a speriat-o deloc pe Gina, ci, din contră, se aștepta la vânzările record.

„Acum putem ajunge cu adevărat să-l înțelegem pe Prințul Harry prin propriile sale cuvinte. Cartea cere să fie citită și este o carte pe care suntem mândri să o publicăm”, a spus aceasta, potrivit profit.ro.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.