Deși poate pare ireală, medicii au explicat detaliat motivul pentru care postul intermitent are mai multe beneficii, comparativ cu sportul

Postul intermitent a devenit deja un trend printre oamenii din România, mulți adoptând acest stil alimentar. Acesta presupune abținerea de la a mânca preț de mai mult de 12 ore sau chiar un interval mai mare, până în următoarea zi. S-a dovedit științific faptul că postul intermitent are beneficii asupra organismului. 

Doctor Cezar a explicat în mediul online că postul intermitent are mai multe beneficii decât sportul. Ținând cont de faptul că organismul nostru este ,,bombardat” de mâncare, sistemul digestiv are nevoie de pauză și de odihnă. Iar postul intermitent asta oferă.

Motivul pentru care postul intermitent este mult mai important decât sportul

Doctor Cezar a devenit viral pe TikTok datorită clipurilor sale educative în domeniul sănătății. De data aceasta, el a explicat motivul pentru care postul intermitent este atât de important.

,,Este cea mai benefică intervenție asupra sănătății, mai benefică decât sportul. Dacă cineva m-ar întreba care ar fi pe primul loc, ar fi postul intermitent.

Pentru că suntem drogați de mâncare, sistemul digestiv este supra, suprautilizat. Și atunci avem nevoie de odihnă.”, a explicat acesta, pe social media.

@doctorcezar.ro Cea mai benefica interventie asupra sanatatii: postul intermitent #invatapetiktok #fyp #foryou #drcezar #doctor #fasting #fastingtips #post ♬ original sound – Doctor Cezar

CITEȘTE ȘI – Elon Musk a slăbit 9 kilograme într-un timp record. Cum a reușit acest lucru

Cum reușit Oana Roman să slăbească cu ajutorul postului intermitent

Oana Roman este prima vedetă care a slăbit peste 20 de kilograme prin metoda postului intermitent. Vedeta a câștigat lupta cu kilogramele în plus și a povestit experiența prin care a trecut.

„Este un proces pe care l-am început acum aproape doi ani, practic în noiembrie 2019. Am făcut trei lucruri principale: proceduri de remodelare cu niște aparate extrem de performante, țin dietă, tradusă în română post intermitent, este o dietă care presupune o pauză de 16 sau 18 ore între ultima masă din zi și prima masă de a doua zi. Eu țin postul intermitent cu 16 ore.

Social media

Sunt zile în care ajung și la 20 fără să îmi dau seama. În cele 8 sau 6 ore în care poți să mănânci, ai voie să mănânci orice, dar nu oricât. Eu în aceste 16 ore beau cafea, apă și ceai, un ceai care mă ajută să nu-mi fie foame și să am energie și mi se potrivește foarte bine. Fac cure de 3 luni cu acest ceai și apoi pauză. Cam asta e.

(…) Singura problemă pe care o mai am din când în când este tranzitul intestinal. Riști să fii constipat o perioadă mai lungă, dar se rezolvă cu ceai, nu cu ceai laxativ, n-am luat niciodată laxative.

Un ceai care îți reglează tranzitul în mod natural. În rest nu am avut probleme. Am dat vreo 20 de kilograme, dar am slăbit mult în centimetri datorită procedurilor pe care le-am făcut.”, a explicat Oana Roman, potrivit informațiilor apărute în presă.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!