Lukasz Szpunar, un polonez în vârstă de 53 de ani, a devenit prima persoană care a doborât recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheața, înregistrând un timp impresionant de 4 ore și 2 minute și depășind astfel recordul anterior cu 50 de minute. Încercarea sa a fost oficial recunoscută de Guinness World Record.

Pentru realizarea acestui record, Szpunar a rămas cu tot corpul scufundat în gheață, cu excepția capului și gâtului, îmbrăcat doar în pantaloni scurți. Pentru a se proteja de frig, bărbatul a purtat o apărătoare dentară, având în vedere că dinții îi clănțăneau violent. Lukasz a mărturisit că primele momente au fost dificile, dar odată cu trecerea timpului s-a adaptat condițiilor extrem de reci.

Pe durata provocării, starea de sănătate a lui Szpunar, inclusiv temperatura corpului și conștiența, au fost atent monitorizate. După ce a trecut de pragul de patru ore, responsabilii pentru siguranță au decis să încheie tentativa de stabilire a recordului.

Lukasz Szpunar nu este străin de provocări, fiind cunoscut pentru participarea la competiții unde rezistența la frig este esențială. Acesta a fost vicecampion într-o competiție din Polonia, unde a stat într-o cadă cu apă la temperaturi extrem de scăzute pentru peste patru ore. Obsesia sa pentru provocările extreme, cum ar fi acesta, îl ajută să se simtă „în viață”, împărtășind că astfel de experiențe îi testeză limitele fizice și mentale.