Pisica uriașă de pe glob nu este tocmai o pisică. Este vorba despre un ligru. Cea mai mare pisică din lume se numește Hercules. Este un animal hibrid, care trăiește într-o rezervație naturală din South Carolina, SUA. Hercules este un mascul super blând de ligru care își duce existența în Myrtle Beach Safari.

Reclamă

Dacă vă întrebați cam cât de mare este acest blănos sensibil și iubăreț… Am putea spune că este ceva mai mare decât un ponei. Hercules are dimensiuni totale de 3,33 m lungime, 1,15 m înălțime și cântărește puțin peste 418 kilograme.

Reclamă

Pisica uriașă de pe glob nu este deloc fioroasă cum ne-am aștepta. Dar trebuie menționat că se hrănește cu 13,6 kilograme de carne în fiecare zi. Hercules are și un frate pe nume Sinbad. Este o idee a mai înalt decât Hercules dar și mai slab. Robustul Hercules este la ora actuală cea mai mare felină de glob.

Ce este mai exact ligrul, pisica uriașă?

Hibridul dintre tigru și leu este în general mai mare decât masculii din ambele specii. Este mai mare decât tigonul. Ligrii rezultă din împreunarea unui leu mascul și un tigru femelă. Pe când tigonul o leoaică și un tigru mascul.

Dimensiunile ligrilor sunt mai mari decât o pisică domestică de până la 100 de ori. Sunt de două mari decât părinții lor. Există doar în rezervații. În ciuda faptului că încrucișarea părinților poate avea loc în mod natural. Ligrii masculi sunt de cele mai multe ori sterili. Femelele nu sunt sterile, acestea se pot reproduce atât cu leii cât și cu tigrii.

Un ligru în mod normal ar atinge o dimensiune de 3 metri în lungime, cu tot cu coadă. Din păcate aceștia au și o viață scurtă. Pe glob mai există și ligrii albi. Au rezultat dintr-un leu alb și o tigroaică albă. Pe glob există aproximativ 20 de ligrii la ora actuală.