Pe aripile vântului revine pe platforma HBO Max. Platforma de streaming HBO Max și-a propus să reintroducă spre difuzare filmul „Pe aripile vântului”, acesta fiind  scos datorită reacțiilor oamenilor cu privire la uciderea lui George Floys. Se pare că Sandra Dewey, preşedintele departamentului de producţie al HBO Max, a menționat de curând pentru Variety că platforma caută o strategie pentru care se dorește oferirea celebrului film urmăritorilor săi.

Reclamă

„Ne mişcăm încet şi atent şi cred că acesta este răspunsul corect. Va fi reintrodus, dar după ce va fi plasat în context (…) Nimeni nu vrea să scoată din conţinut scene – şi există multe – care conţin insensibilitate rasială. Considerăm că este nevoie de crearea unui cadru în discursul de astăzi”. A precizat Sandra Dewey reprezentanta HBO Max.

Pe aripile vântului revine pe platforma HBO

Sandra Dewey se mai ocupă și cu operațiunile celor de la TNT, TBS şi truTV. Aceasta a precizat faptul că undeva înainte de scandalul „Pe aripile vântului”, HBO Max, ar fi purtat şi discuţii în legătură cu unele edetalii și trăsături din creația clasică de animaţie „Looney Tunes”.

Reclamă

Producția cinematografică clasică „Gone with the Wind/ Pe aripile vântului”  este o capodoperă care poată viziunea regizorului Victor Fleming. Aduce pe ecran actorii precum Clark Gable şi Vivien Leigh, a fost exclus de HBO de pe platforma de VOD, HBO MAX. Au ales asta pentru a evita apariția unui val de reacţii negative cu privire la maniera în care sunt reprezentate personajele de culoare.

„Pe aripile vântului” a fost foarte apreciat și premiat cu opt Oscaruri. Filmul spune povestea despre viața pe o plantaţie de sclavi din Atlanta. În paralel se prezintă şi povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler. Relația aceasta având loc în contextul războiului civil american.

Filmul a fost mereu criticat de o anumită categorie a societăţii americane. Au fost criticat pentru felul în care sunt prezentați sclavii. Se atacă faptul că a romanţat sclavia şi războiul civil. În ciuda acestui aspect, Hattie McDaniel a devenit prima actriţă de culoare care a fost distinsă cu un Oscar pentru rolul lui Mammy. Personajul era sclava de casă a familiei O’Hara căreia îi aparținea plantaţia Tara.