Reclamă
Reclamă

Turnul Eiffel este unul dintre cele mai faimoase monumente din lume. Este simbolul „orașului luminii”. Anual, aproape zece milioane de oameni îl vizitează. Mai mult decât să cunoască această emblemă a artei și arhitecturii pariziene și să poată observa frumoasa priveliște panoramică a orașului, ei sunt atrași de posibilitatea de a experimenta o parte din istoria Franței. Și ceea ce mulți dintre ei nici măcar nu își dau seama este că, în acest loc improbabil, au fost deja construite două locuințe private.

Din 2015, turiștii care vizitează capitala Franței au mai mult spațiu în care se pot bucura în cadrul Turnului Eiffel. Una dintre zonele de acces mai înguste, în vârful penthouse-ului, ascunde un secret fascinant lăsat de Gustave Eiffel. Este un apartament, foarte mic și simplu după standardele vremii, dar care era considerat una dintre cele mai râvnite și valoroase proprietăți ale orașului.

Apartamentul din Tour Eiffel

Sursa: Colaj Substantial

Gustave Eiffel a primit numeroase propuneri de închiriere și cumpărare a apartamentului său, dar le-a refuzat pe toate. Doar cei mai dragi prieteni au avut privilegiul de a fi invitați să viziteze locul. Thomas Edson, de exemplu, a fost unul dintre ei. În 1899, omul de afaceri se afla la apartamentul lui Eiffel și i-a oferit chiar și un fonograf.

Apartamentul Eiffel este situat la etajul trei al Turnului. Are structura modernă de zăbrele metalice expusă în interior. Dar, spre deosebire de aceasta, prezintă un decor total diferit, romantic, clasic, intim și confortabil, tipic vieții secolului al XIX-lea. Aproape totul a rămas neschimbat de la construcție.

Reclamă

În interiorul apartamentului există zone de reflecție, divertisment și un laborator cu echipamente specifice. Diferitele spații sunt bogat decorate cu tapet viu colorat, lambriuri din lemn și picturi în ulei. Printre piesele de mobilier se numără mese, dulapuri și rafturi din lemn, fotolii circulare și altele tapițate cu catifea.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro