Pakistan: Un avion de pasageri cu peste 100 de persoane la bord  s-a prăbușit vineri în sudul orașului Karachi.

Tragedie în Pakistan

Avionul,  un Airbus A320, călătorea din Lahore și trebuia să aterizeze pe aeroportul din Karachi.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar inițial este vorba de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului „, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al autorității aviației din țară.

Airbus-ul a coborât în ​​zona Model Colony în timp ce era pe punctul de a aterizarea pe aeroportul Karachi. Avionul se întorcea din Lahore.

Tragedia vine la  doar câteva zile după ce autoritățile din țara au început să permită reluarea zborurilor comerciale.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată o coloană uriașă de fum care se ridică în aer dinspre locul accidentului. Epava și unele case par a fi incendiate. Serviciile de urgență se află la fața locului. Nu au existat informații imediate cu privire la starea victimelor.

Presa pakistaneză a raportat că forța de reacție rapidă a armatei pak și Pakistan Rangers, care  sunt la locul incidentului pentru a ajuta la salvarea victimelor.

Prim-ministrul  Imran Khan a transmis condoleanțe

Potrivit martorilor, avionul a încercat să  aterizeze de două sau trei ori înainte de a se prăbuși într-o zonă rezidențială din apropierea Aeroportului Internațional Jinnah. Zona rezidențială de la marginea aeroportului cunoscută sub numele de Model Colony este o zonă săracă și puternic congestionată.

Un locuitor din zonă, Abdul Rahman, a spus că a văzut aeronava  de cel puțin trei ori, părând că încearcă să aterizeze pe aeroport înainte să se prăbușească în mai multe case.

Prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, a replicat: „Șocat și întristat de accidentul PIA. . . Se va institui ancheta imediată. Rugăciunile și condoleanțele se adresează familiilor decedaților.”

Un purtător de cuvânt al Airbus a declarat pentru CNBC  că nu este în măsură să confirme detaliile în acest moment.

Sursa: cnbc.com