O companie aeriană a solicitat duminică intrarea în faliment, după ce  cererile de ajutor făcute către guvern au rămas fără răspuns.

Prima companie mare care ar intra în faliment

Avianca Holdings  este a doua mare companie aeriană din America Latină. Compania  cu 100 de ani pe piață a  solicitat să intre în faliment.  Decizie are legătură cu faptul că termenul de scadență a unor obligațiuni se apropie.  Lipsa unui răspuns la cererile de sprijin trimise guvernului columbian a grăbit luarea deciziei potrivit News.ro.

În cazul în care nu va reuși să evite falimentul, compania latin-americană va deveni prima dintre companiile aeriene mari din lume care se va prăbuși din cauza crizei actuale.

20.000 de angajați au rămas fără venituri

În ultimele două luni, traficul aerian a scăzut în proporție de 90% . Faptul nu mai efectuat zboruri de la sfârșitul lunii martie, a creat probleme și celor 20.000 de angajați, care au rămas fără venituri.

”Avianca traversează cea mai dificilă criză din istoria sa de 100 de ani”, a declarat directorul general al companiei, Anko van der Werff, într-un comunicat.

Compania Avianca avea probele de dinainte ca această criză. Acum când este amenințată de faliment, arată cât de mari sunt problemele cu care se confruntă operatorii aerieni dacă nu sunt ajutați de guverne. Potrivit unui reprezentat al Avianca a declarat că încă se fac încercări de obținere au unor împrumuturi guvernamentale.

”Nu este deloc o surpriză. Compania era deja puternic îndatorată, în pofida faptului că anul trecut a încercat să îşi restructureze datoriile”, a spus Juan David Ballen, economist la o firma de brokeraj din Bogota.

Compania Avianca se numără printre cele mai vechi companii aeriene din lume. A fost amenințată de faliment și în 2003. Atunci a fost salvată de antreprenorul de origine boliviană German Efromovich.  Compania a fost supusă unui amplu proces de restructurare.