Anunț important pentru românii de pretutindeni. Premierul Orban a anunțat când se decid restricțiile care se ridică după 1 iunie. Guvernul PNL va avea următoarea şedinţă miercuri sau joi. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței se află pregătirea actelor normative pentru perioada de după 1 iunie. Anunțul a fost făcut astăzi de Ludovic Orban.

Reclamă

Noi măsuri de relaxare

„Miercuri sau joi, avem de pregătit actele normative pentru după 1 iunie”, a spus Orban.

Reclamă

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite la Ştefăneşti. În schimb, Orban nu a anunțat și de ce este acte normative este vorba. Cu toate acestea, știm că peste doar câteva zile se pregătesc noi relaxați ale restricțiilor.

Întrebat ce program va avea luni, când este ziua sa de naştere, premierul a răspuns tranșant. „E o zi obişnuită de lucru”. Acesta nu a menționat vreo întâlnire importantă sau vreo decizie de urgență.

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică, la inaugurarea Muzeului Naţional „Brătianu” care are sediul în Vila Florica. Aceasta este fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

Restricțiile de la 1 iunie, în pericol ?

Astăzi a fost prima zi în care a crescut din nou numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Dacă numărul îmbolnăvirilor va izbucni din nou, atunci riscăm să intrăm în stare de urgență. Orice restricție se ridică gradual, din două în două săptămâni, însă mai multe îmbolnăviri pot schimba asta. La ora actuală, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 20.000. De altfel, decesele sunt aproape de 1200.

Atât Klaus Iohannis, cât și Orban ,Arafat sau Rafila, au menționat despre teama revenirii la starea de urgență. Până atunci, în timp ce se evoluează cazurilez, se mai pregătesc măsuri de relaxare. Astfel, de la 1 iunie, putem avea parte de noi măsuri de relaxare. Totul ține de modul în care românii respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului.