De ce a permis Arafat ca ÎPS Pimen să fie înmormântat cu mii de oameni? Raed Arafat a explicat. Chiar el a permis acest lucru!

Reclamă

Mai bine de 1000 de români au murit de coronavirus, iar rudele au fost nevoite să-i îngroape după reguli stricte. Au fost interzise autopsiile, iar înmormântările au fost făcute în regim restrâns. Rudele celor decedați au luat pe aceștia acasă în saci. Autoritățile au decis asta deoarece sunt de părere că sunt contagioase trupurile chiar și după moarte.

Reclamă

ÎPS Pimen a fost înmormântat cu mii de oameni

Întrebarea românilor de acum a fost legată de ÎPS Pimen. Dacă acesta a murit de coronavirus, cum a fost înmormântat cu mii de oameni? Permisiunea a fost dată de către șeful DSU Raed Arafat. Acesta a considerat că o astfel de derogare se impune. Cât despre cei peste o mie de morți care au fost îngropați în condiții speciale, ei bine, ei erau doar simpli oameni.

De ce a ales Arafat asta?

„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat pentru Recorder.

ÎPS Pimen a murit în noaptea de 19 spre 20 mai. Acesta a fost înmormântat la Sihăstria Putnei, în Bucovina. La slujba de înmormântare ținută la Catedrala Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, au participat mii de oameni. De altfel, BOR a asigurat măsurile de precauție împotriva coronavirusului, însă doar pentru cei care au vrut să asculte.