În urmă cu ceva timp, George Burcea a fost prins drogat la volan, iar, recent, judecătorii au decis pedeapsa acestuia. 

Pedeapsa primită de George Burcea

Oamenii legii au hotărât ca pedeapsa acestuia să fie o amendă în valoare de 16.000 de lei. Decizia nu este una definitivă, iar contestația poate fi depusă în maxim 10 zile.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art.61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, se arată în hotărâre.

Oamenii legii au decis. Ce pedeapsă a primit George Burcea, după ce a fost prins drogat la volan
social media

Dacă amenda nu va fi plătită, George Burcea riscă să ajungă în închisoare.

„Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani”, se mai arată în hotărâre.

Atunci, George Burcea a precizat că Andreea Bălan ar fi fost cea care l-a denunțat. Actorul a spus la vremea aceea că un astfel de comportament nu îl caracterizează, mai ales la volan.

„Poliția Ilfov nu „m-a filat mult timp” așa cum au scris „genialele'” ziare sau cum IPJ a dat comunicat (cred), ci au fost informați de Andreea. Spun asta pentru că eram de față când s-a întâmplat acest lucru. Tot acolo eram și când mi s-a cerut politicos să eliberez „platoul de filmare’. Andreea știa că eu am consumat substanțe. De unde? Și-a însușit telefonul meu de multe ori când eram în lumea viselor, apoi a început să întrebe în dreapta și-n stânga”, a scris el la acel moment pe rețelele de socializare.