Michael Jordan a purtat această pereche de  pantofi sport în primul său sezon de rookie, a înregistrat un record într-o licitație online.

Reclamă

Prețul de trei ori mai mare, decât cel estimat

Perechea de încălțăminte purtată în jocul din 1985,  de Michael Jordan s-a vândut pentru un preț de trei ori mai mare decât prețul estimat la licitația de duminică.  S-a înregistrat un record mondial pentru licitațiile de adidași, potrivit Sotheby’s.

Air Jordan 1s, au fost proiectați pentru Jordan în 1985 și sunt primii adidași semnați de acesta.  Ei ar fi trebuit să se vândă la un preț estimat între 100.000 și 150.000 de dolari în licitație. Însă spre surprinderea tuturor s-au vândut pentru suma record de 560.000 de dolari.

Reclamă

 

 Credit: Sotheby's
Credit: Sotheby’s

Cunoscut pentru vânzarea artei pentru multimilionari, Sotheby a organizat anul trecut prima sa licitație dedicată în întregime adidașilor. Atunci a stabilit un record mondial de 437.500 de dolari.  O pereche de pantofi de tenis Nike din 1972, cunoscuți sub numele de „pantofi de lună” a stabilit recordul.

„Am văzut licitații extraordinare până în momentul în care vânzarea s-a închis, valoarea fiind mai mult decât dublată doar în ultima oră”, a spus Brahm Wachter, directorul  Sotheby.

„O ofertă internațională puternică din șase țări de pe patru continente arată nu numai atracția incredibilă pentru Michael Jordan … dar și faptul că licitația pentru colecțiile de adidași este cu adevărat o piață globală și în creștere.”

Licitația a coincis cu documentarul despre Chicago Bulls și Michael Jordan

La fel ca majoritatea adidașilor de baschet purtați de  Jordan, și această pereche are mărimi diferite, cu dimensiunea 13 (stânga) și dimensiunea 13,5 (dreapta).

Licitația a coincis cu cea de-a 35-a aniversare a mărcii Air Jordan.  Și proiecția documentarului ESPN din 10 părți „The Last Dance” despre Chicago Bulls și Jordan. Ultimele două episoade ale seriei s-au difuzat duminică.

Debutul serialului cu 10 părți, difuzat în aprilie, a înregistrat o medie de 6,1 milioane de spectatori, a declarat rețeaua într-un comunicat. Ceea ce face din „The Last Dance” cel mai vizionat documentar ESPN.

Încălțămintea a fost vândută de colecționarul Jordan Geller, fondatorul muzeului de adidași Shoezeum din Las Vegas.