Kobe Bryant și-a pierdut viața pe 26 ianuarie, când elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Alături de el au mai murit fiica lui Gianna Bryant, și alte șapte persoane. Pilotul elicopterului  nu avea alcool sau droguri în sistem în acea zi, potrivit unui raport al autopsiei, informează CNN.

Reclamă

Ara Zobayan a fost un pilot de elicopter cu experiență care și-a câștigat permisul de pilot comercial în 2007. După producerea evenimentului, la autopsie a  fost testat pentru cocaină, metamfetamină, fentanil, marijuana și alcool, printre altele, potrivit rapoartelor din Los Angeles.

Cauza decesului în rapoartele de autopsie pentru fiecare dintre cele nouă persoane de la bordul elicopterului a fost o traumă contondentă și modul de deces a fost accidental. Potrivit raportului despre Bryant, rănile sale au fost „rapide, dacă nu instantaneu fatale”.

Reclamă

Zborul pe care pilotul trebuia să îl efectueze era spre Thousand Oaks pentru un joc de baschet, unde Kobe Bryant, 41 de ani, era de așteptat să antreneze echipa fiicei sale. Gianna Bryant, de 13 ani, și doi coechipieri, Payton Chester și Alyssa Altobelli, au murit.
De asemenea, a fost ucisă Sarah Chester, mama lui Payton; Ioan și Keri Altobelli, părinții Alyssei; și antrenorul de baschet Christina Mauser.

Zobayan, 50 de ani, a fost un pilot certificat care și-a primit permisul de pilot comercial în 2007, conform bazei de date a certificării piloților a Administrației Aviației Federale. Baza de date arată că Zobayan avea actualizate examenele medicale anuale solicitate de FAA.

Pilotul avea 8.200 de ore de zbor

Membrul Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor, Jennifer Homendy, a declarat reporterilor în ianuarie că Zobayan avea un certificat comercial. El era și un instructor de zbor certificat, care avea 8.200 de ore de zbor în iulie 2019. Ea a spus că acesta avea 1.250 de ore de zbor în elicopterul S-76. Ancheta NTSB privind accidentul este în desfășurare. Avocații  soției lui Kobe Bryant, Vanessa Bryant, au intentat un proces împotriva companiei care deținea elicopterul.