Iată câți bani încasează lunar un barman angajat într-un local de pe litoralul românesc.

Te-ai întrebat vreodată cât încasează un barman de pe litoralul românesc? Salariul său este unul destul de acceptabil, ținând cont și de bonusurile pe care le primește. Însă, cu banii pe care îi câștigă, nu ar putea să ajungă unei familii cu mai mulți copii, în 2022. 

Toată lumea știe că barmanii nu stau jos deloc. Pot trece și 6-7 ore fără ca un barman să stea jos să se odihnească. Cu toate că este o muncă destul de solicitantă, poate te-ai gândit că încasează destul de mulți bani. Însă, există o întrebare care stă pe buzele multor români; „Ce salariu primește un barman care acceptă să lucreze în această vară pe litoralul românesc?”.

social media

Cât primește un barman în Vama Veche, Costinești sau Mamaia

Se știe cât de solicitantă este această meserie. Mulți dintre aceștia lucrează la foc continuu, pentru a mulțumi fiecare client în parte cu câte o băutură răcoritoare și delicioasă într-o zi caniculară de pe litoralul românesc. Așadar, un barman care lucrează vara pe litoral are un salariu minim de 2.000 de lei pe lună.

Desigur că există salarii mult mai mari, în funcție de localuri dar și de câtă experiență și vechime are angajatul în acest domeniu. HoReCa a fost nevoită să treacă printr-o perioadă grea în ultimii doi ani din cauza pandemiei de coronavirus. De aceea au existat mari probleme în momentul în care restricțiile s-au ridicat, iar patronii s-au trezit că nu mai au personal.

Totodată, în această perioadă în stațiunile de pe litoralul românesc, există cereri uriașe de barmani, recepționeri sau salvamari pe plajă. Astfel, un barman care este angajat într-un local din Vama Veche poate pleca acasă cu până la 3.200 de lei în buzunar. Însă, un barman angajat la un local din Costinești sau chiar Mamaia, ar putea ajunge chiar și până la 4.000-5.000 de lei pe lună, cu tot cu bacșiș.

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.