Evită să folosești mașina de spălat în acest interval.

Mașina de spălat rufe este un obiect electrocasnic regăsit în casa oricărui român. Este un aparat  care a devenit indispensabil în fiecare casă, dar care tinde să consume multă energie.

Acest lucru se întâmplă mai ales în anumite momente ale zilei. Pentru a economisi bani, trebuie să fiți atenți la utilizarea acestuia.

Care sunt momentele pe care trebuie să le evitați pentru a economisi energie?

Având în vedere creșterea continuă a costurilor energiei electrice, este necesar să economisim bani. Prin urmare, este util să folosiți mașina de spălat într-un mod optim pentru a evita consumul excesiv de energie. Există o soluție care vă permite să economisiți bani și să vă folosiți mașina în mod optim.

Sursa: Social media

Folosirea mașiniide spălat în anumite ore poate face ca factura de energie să crească într-un ritm accelerat. Dar care sunt cele mai bune momente pentru a evita acest consum excesiv?

Folosiți mașina de spălat în afara orelor de vârf

Pentru a economisi energie, cel mai bine este să folosiți mașina de spălat în afara orelor de vârf.În acest fel, veți beneficia de un preț pe kWh cu 25% mai mic decât cel aplicat în orele de vârf. Deși aceste ore depind de locuința și de orașul dumneavoastră, ele sunt de obicei între orele 22:00 și 6:00. Acesta este momentul ideal pentru a începe ciclul de spălare și pentru a reduce factura de energie electrică.

Cum puteți economisi energie cu mașina dumneavoastră de spălat?

Pentru a economisi energie, vă puteți schimba pur și simplu unele dintre obiceiurile dumneavoastră. De exemplu, puteți rula ciclul de spălare la o temperatură scăzută.

Dacă doriți să vă spălați hainele, o spălare la 20 sau 30 de grade celsius este mai mult decât suficientă pentru a le menține curate. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când utilizați un ciclu de temperatură ridicată, cum ar fi 60 de grade, utilizați în medie 80% din energia electrică pentru a încălzi apa.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.