Află de ce trebuie să pui frunze de dafin în mașina de spălat.

Pentru a parfuma și a reînvia culorile hainelor, nu este nevoie să folosiți tot felul de balsamuri chimice și industriale. Puteți face acest lucru folosind un produs natural. Cu acest sfat, rufele tale vor fi permanent parfumate. Hainele tale pot mirosi bine cu ajutorul unui ingredient simplu.

De ce ar trebui să folosesc frunze de dafin în mașina de spălat?

Pentru a reînvia culoarea hainelor dumneavoastră, dar și pentru a le parfuma, este indicat să puneți câteva frunze de dafin într-o pungă mică și ermetică pentru țesături la fiecare spălare. De asemenea, vă puteți spăla hainele și prosoapele de mână, scufundându-le într-un lighean care conține acest balsam de rufe făcut în casă.

Sursa: Social media

Pentru a face acest lucru, ce trebuie să faceți este să fierbeți 15 frunze de dafin timp de 3 minute într-un litru de apă. Se lasă amestecul să se răcească timp de aproximativ 30 de minute. Înmuiați hainele timp de câteva ore înainte de a le spăla ca de obicei. Cu toate acestea, această metodă este mai potrivită pentru hainele închise la culoare. Pentru hainele deschise la culoare, este mai bine să folosiți două linguri de sare în loc de frunze de dafin.

Acest lucru nu numai că vă va face hainele să miroasă bine, dar va scoate în evidență și culoarea hainelor, fără a folosi un balsam de rufe industrial.

De ce să evitați utilizarea balsamului industrial pentru mașini de spălat?

Deși poate fi tentant să folosiți balsam de rufe industrial, nu este recomandat. Balsamurile industriale conțin alergeni care pot irita tractul respirator și provoca iritații ale pielii. În plus, reprezintă o amenințare pentru mediu din cauza compușilor săi chimici agresivi.

De asemenea, balsamul de rufe industrial poate bloca mașina de spălat, lăsând o peliculă groasă pe sertarul de rufe și pe țevile mașinii, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.