Scumpirea gazelor a devenit o problemă tot mai mare, atât în România, cât și în țările din Uniunea Europeană. Comisia Europeană își dorește să vină cu măsuri noi pentru a venit în ajutorul statelor. Ele vor trebui votate de către statele membre. 

Ursula von der Leyen vine cu o serie de măsuri pentru a veni în ajutor statelor membre organizației. Propunerile care au apărut au nevoie de de aprobarea statelor, reprezentând o dorință comună de a face față creșterii prețului la energie.

CITEȘTE ȘI: Anunț important pentru șoferi! Amenzile sunt uriașe: Ce trebuie să aveți obligatoriu în mașină

Banii care vor veni provin din surse neutilizate în ceea ce privește dezvoltarea regională a Uniunii Europene. La începutul primăverii, statele din UE au decis achiziția împreună de gaze naturale, dar nu au existat deloc progrese.

„Ştim că cererea de energie a Europei este foarte mare. Aşadar, este logic ca, în loc să îşi facă unul altuia concurenţă, statele membre şi companiile energetice să trebuiască să-şi sporească puterea lor de achiziţii comune”, a anunțat președinta comisiei, Ursula Von der Leyen.

Social media

Câteva state din alianță își doresc plafonarea gazului. Aici se numără țări precum Polonia, Grecia, Italia sau Belgia. Tările de Jos sau Germania își fac griji cu privire la securitatea livrărilor, dar și la calitatea pe care o vor primi.

Propunerile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen aduce în discuție ideea de limitare a prețutului gazului. Această opțiune este găsită doar ca o ultimă soluție până când vor găsi ceva mult mai avantajos.

Se dorește crearea unui mecanism de alocare a gazului pentru statele care au o nevoie urgentă, la nivel de Uniunea Europeană. Comisia urmează să analizeze instrumentul REPowerEU pentru o accelerare a energiei și evitarea fragmentării pieței unice.

Statele se vor întâlni joi și vineri la Bruxelles pentru a discuta ultimele măsuri ce se doresc a fi impuse.