Cel mai recent incendiu cauzat de un autoturism s-a petrecut în urmă cu câteva zile în Pasajul Unirii din Capitală.

Din cauză că acest gen de incendii sunt din ce în ce mai dese, se pare cu șoferii vor fi sancționați dur de către oamenii legii. 

Toți conducătorii auto trebuie să știe câteva detalii importante atunci când se urcă la volan. Este vital ca în mașină să se afle așa zisul kit auto. Conform Codului Rutier 2022, în acest moment, toți șoferii trebuie să aibă în interiorul autoturismului un kit auto. Acest kit conține o trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii. 

Kitul auto, obligatoriu

Începând cu data de 27 februarie 2022, au intrat în vigoare noi modificări ale legislației. Așadar, șoferii care sunt opriți în trafic de polițiști și nu au acel kit auto vor primi o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei. 

Oamenii legii le mai recomandă conducătorilor auto să dețină în mașină și o vestă reflectorizantă pentru AO folosi, atunci când este necesară intervenția la autovehicul. De exemplu, se poate sparge o roată, iar conducătorul auto trebuie să o repare pe aceasta. În acest context, ar fi de ajutor ca șoferul să poarte respectiva vestă reflectorizantă, pentru a spori vizibilitatea. 

România, pe primul loc într-un top tragic

Din păcate, deși țara noastră se află pe primul loc în ceea ce privește decesele provocate de accidentele rutiere, șoferii sunt în continuare inconștienți. Pe lângă faptul că aceștia nu respectă în totalitate regulile de circulație de pe drumurile publice, mai și trec cu vederea importanța și rolul pe care le au kiturile auto. 

Orice conducător auto crede că atunci când se află la volanul mașinii sale este în siguranță și nu poate păți nimic. Ei bine, să nu uităm totuși că mașina este un fier, iar situațiile neprevăzute sunt inevitabile. Niciodată nu poți fi sigur că ești în siguranță sută la sută într-o mașină. De aceea este bine să fii pregătit. 

Kitul pe care toți șoferii ar trebui să îl aibă în mașină te poate ajuta dacă vei fi implicat într-un accident, sau dacă vei fi doar martorul unui accident, dacă ți se strică mașina sau orice altă problemă de acest gen.