Înmormântarea Înalt Prea Sfințitulului Pimen a fost făcută după regulile covid. Opt bărbați, dotați ca în secțiile de ATI, au fost cei care au cărat permanent sicriul Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. Mulți s-au întrebat cine sunt bărbații care au cărat sicriul ÎPS Pimen.

Toți cei prezenți au crezut că este vorba despre opt militari de la Regimentul 30 de Gardă Mihai Viteazul, din București. La astfel de evenimente, militarii de la Regiment se ocupă. Au fost și oameni care i-au contrazis. Cei care credeau că sunt jandarmi care au venit să dea onorul înaltul ierarh, decorat cu o decorație a Statului Român, care permitea să fie înhumat cu gardă de onoare.

Cine sunt bărbații care au cărat sicriul ÎPS Pimen

Până la urmă, oamenii au aflat cine sunt bărbații care au cărat sicriul. Cei opt bărbați sunt șase preoți și doi angajați de la o firmă de pompe funebre. Preoții au primit misiunea de a transporta trupul neînsuflețit al ierarhului, pe umeri. Ceilalți doi sunt angajați de la pompele funebre. Toți au purtat măști, viziere, combinezoane, botoși și mănuși.

Unul dintre ei preoți este Bogdan Cojoleancă (foto sus-centru). El este directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava. Acesta a transmis și un mesaj la care probabil puțini se așteptau.

Ce cuvinte a adresat preotul

”Dumnezeu a îngăduit sa fiu aproape de IPS Pimen, ierarhul iubit al Bucovinei pe ultimul său drum! Dumnezeu sa-L odihnească în pace cu drepții!!

Am avut sufletele pline de bucurie pentru că am fost alături de ÎPS Părinte Pimen până la capătul drumului și, parcă, deși povara aceasta a părut grea pentru unii din pricina căldurii adunate în interiorul acelor combinezoane destul de incomode, mărturisesc că simțeam o stare de mângâiere, aveam un sentiment de împlinire pentru că noi, preoții, am fost cei aleși să trăim acest moment istoric, făcând ascultare cu mare bucurie de IPS Părinte Teofan și de PS Părinte Damaschin, care au rânduit acest lucru. Am simțit că purtăm pe umerii noștri, parcă, toată Bucovina”, a precizat părintele Bogdan Cojoleancă.

Alături de el au mai fost încă cinci preoți. Aceștia sunt preotul Nicolae Cârdei de la Parohia Arbore, preotul Constantin Bobu de la Parohia Ipotești, preotul Adrian Isache de la Parohia Salcea, preotul Ștefan Mihalcea de la Parohia Sasca Nouă și preotul Mihai Cobziuc de la Parohia Dărmănești. Cu toții au fost alături de cei doi angajați de la pompele funebre și l-au condus pe ultimul drum pe cel care le-a fost ierarh.