NASA a postat primele imagini cu planeta Marte, surprinse cu ajutorul telescopului spațial James Webb.

Cu ajutorul telescopului spațial James Webb au fost surprinse primele fotografii cu planeta Marte. Ce au descoperit cercetătorii pe data de 5 septembrie. Reprezentanții NASA au postat fotografiile pe social media.

La data de 5 septembrie au fost surprinse primele fotografii cu planeta Marte, prin intermediul celebrului telescop spațial James Webb. Cu ajutorul acestuia, specialiștii au avut parte de o perspectivă unică.

NASA a postat primele fotografii cu planeta Marte, surprinse cu telescopul spațial James Webb

Primele fotografii au fost surprinse de o cameră cu infraroșu apropiat, cunoscută drept NIRCam. Cu ajutorul acesteia a fost observată o regiune a emisferei estice, care sunt la două lungimi de undă diferite.

CITEȘTE ȘI: Cele mai detaliate imagini ale soarelui publicate de NASA și Agenția Spațială Europeană

„@NASAWebb a surprins primele sale imagini și spectre ale vecinului nostru planetar, Marte. Sensibilitatea și locația în infraroșu a Webb oferă o perspectivă unică asupra @NASAMars fenomene pe termen scurt, cum ar fi furtunile de praf, vremea și schimbările sezoniere”, a anunțat NASA pe Twitter.

NASA a anunțat că telescopul le oferă cercetătorilor o perspectivă unică asupra furtunilor de praf, a vremii și a schimbărilor sezoniere.

Sursa: Facebook

Cercetătorii au observat prin intermediul telescopului spațial James Webb faptul că planeta este mai strălucitoare în partea în care Soarele este aproape deasupra și unde, bineînțeles, este și mai cald.

Mai mult, experții au ținut să scoată în evidență faptul că luminozitatea scade acolo unde se află regiunile polare, pentru că lumina solară nu este puternică. Pentru a putea surprinde imaginile, astronomii au măsurat o parte din lumină și s-au adaptat la luminozitatea extremă a plantei.

Motivul pentru care a fost anulată lansarea misiunii spațiale Artemis I

Lansarea misiunii spațiale Artemis I, care era programată pe data de 29.08, ora 15:44, ora României, la Centrul Spațial Kennedy din Florida, a fost anulată. NASA a anunțat atunci că o încercare de a închide supapele celorlalte trei motoare nu a fost cu succes.

Cu atât mai mult, experții au mai anunțat că problema fisurii a fost rezolvată. Inginerii au evaluat problemele tehnice atunci, pentru că unul dintre cele patru motoare ale rachetei ar fi avut nevoie de reparații.

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.