Reclamă

Muzica clasică este un tip de muzică cultă, destinată oamenilor care au un simt estetic dezvoltat. De aceea nu multă lume adaugă în lista de preferințe compoziții muzicale din repertoruiul lui Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Ludwig Van Beethoven, Joseph Haydn și mulți alți ași ai muzicii savante, elevate.

Muzica clasică este o muzică sensibliă, dar  ale cărei beneficii au fost îndelung studiate și comentate de mulți cercetători care mizează pe efectele miraculoase ale ariilor celebre.

Este cunoscut faptul că muzica în general are efecte surprinzătoare asupra creierului, dar muzica clasică este diferită de muzica modernă, având o structură inedită și cu mult mai complexă. Muzica clasică te ajută să ai un somn liniștitor și te relaxează.

S-a demostrat că muzica clasică acționează asupra memoriei. De accea, specialiștii recomandă studenților și elevilor care învață pentru examen, să fie acompaniați de muzica clasică. Acest efect este demonstrat de un studiu conform căruia niște studenți care au fost acompaniați de muzică clasică în timpul unui curs, au avut rezultate mai mari în comparație cu cei care nu au ascultat pe fundal colajul cu ariile celebre.

Muzica clasică-sănătate curată

Muzica lui Mozart, aur curat pentru memorie!

De asemenea, multă lume a auzit de efectul Mozart și de beneficiile acestuia. Oamenii de știință au dovezi privitor și la acest experiment care se pare că funcționează. Frances Rauscher, a demostrat că studenții care ascultau Mozart înainte de un examen, obțineau rezultate mult mai bune la evaluări. Pe lângă acest lucru, ascultarea muzicii clasice reduce și durerea, făcând-o suportabilă. Acest lucru se datorează stimulării endorfinei, ce acționează ca analgezic. Compoziții muzicale care se remarcă sunt ,,Sonata for Tow Pianos” de Mozart, dar și Moonlight Sonata” aparținând lui Beethoven.

Meritele muzicii clasice se remarcă și în domeniul creativității. Muzica savantă stimulează creativitatea, dar ne ajută să ne dezvoltăm și în plan cultural. Ascultătorii de muzică clasică sunt persoane care au dobândit un gust rafinat, dar și un bagaj cultural solid.

Practicarea muzicii clasice aduce rezultate atât la nivel fizic, cât și psihic. Există o serie de instrumente care îți dezvoltă diferite abilități. Dacă dorești să-ți dezvolți dexteritatea, chitara este un instrument perfect pentru asta. Instrumentele de suflat măresc capacitatea pulmonară, iar pianul este recunoscut pentru îmbunătățirea ambidextriei, adică abilitatea unei persoane de a-și folosi ambele mâini.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro