Un număr de senzațiie la „Românii au talent” Poethree: Un nou concept, poezie alternativă, dar interpretată prin muzică

Doi tineri poeți (Ionuţ M. Călin și Suciu Tina) au lăsat juriul fără cuvinte, spectatorii au intrat cu totul în starea de neliniște pe care au reușit să o creeze. Mesajul acestora a fost foarte direct și profund. Foarte ciudat, modul lor de a prevedea, poate, multe din greutățile ce au urmat în pandemie.

Un semnal de alarmă tras într-un moment foarte bine ales. Scopul acestora este a fost de-a ajunge mesajul lor la cât mai mulți oameni, nu au crezut că urmează un impact atât de mare asupra juraților care au fost efectiv înmărmuriți. Cei mai impresionați au fost Andi Moisescu și Mihai Petre, care, la sfârșitul reprezentației s-au ridicat în picioare și au aplaudat puternic cu foarte multă recunoștință.

„Noi suntem profeții, am venit cu salvarea doar că am întârziat” este unul dintre versurile acestei poezii care te cucerește, încântă și sperie totodată. Transmit ideea clară că fiecare dintre  noi se face vinovat de neajunsurile societății din România.

O altă realitate crudă și dureroasă a românilor, emigrarea, care conduce către însingurarea celor plecați și, pentru cei care lasă copii în urmă, dezvoltarea dezarmonioasă a multor cetățeni.

„Când toți arată minusurile, noi suntem asumarea”

Fuga de tot ce înseamnă neîmplinire nu este nimic altceva decât un comportament nociv, o lașitate care ne va adânci cu atât mai mult în frică și tristețe.

Un astfel de număr este atât de bine venit în această perioadă, când fiecare în parte, ne putem gândi mai mult la faptele și la viețile noastre.

Poethree este o trupă de reprezentație poetică, este chiar primul grup de spoken word din România, care a luat ființă în 2014 la Cluj-Napoca. Dacă doriți să le urmăriți activitatea vă puteți abona la canalul acestora de youtube. De asemenea, puteți să vă alăturați și paginii lor de facebook: https://www.facebook.com/poethreero

Lasă un răspuns

Mic dejun franțuzesc, cu o rețetă simplă de croissante.

Elly de la MPFM a renunțat la blond! Nu o mai recunoști pe soția lui Cristian! Cum arată acum?