Reclamă
Reclamă

Un monolit misterios a apărut în deșertul Nevada la sfârșitul săptămânii, stârnind numeroase speculații. Structura a fost observată de polițiștii din Las Vegas, în timpul unei misiuni de salvare, relatează BBC.

„Vedem multe lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta!” a scris poliția pe rețelele sociale.

Monolitul este similar cu alte structuri enigmatice care au apărut pe tot globul în 2020. Structura înaltă, dreptunghiulară, reflectorizantă a fost observată lângă Gass Peak, o zonă pentru drumeții din deșertul Nevada, la aproximativ o oră distanță de Las Vegas.

Reclamă

Monolitul are o oarecare asemănare cu cele din „2001: A Space Odyssey”, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick. În filmul clasic, care se bazează pe scrierea romancierului Arthur C. Clarke, apar monoliți negri și impunători, creați de o specie extraterestră.

Monoliții similari cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din lume în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah. Un altul a fost găsit în România cam în aceeași perioadă, ca și în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii. Atunci s-au făcut speculații cu privire la cine a montat structurile, unii oameni întrebându-se dacă acestea fac parte dintr-o instalație artistică. Dar nimeni nu le-a revendicat.

Anul acesta, un alt monolit a apărut pe un deal din Țara Galilor, în martie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro