Cutremurul din Turcia a trezit amintiri multor români.

În urmă cu două zile, Turcia a fost zguduită, la propriu, de două cutremure de 7.5 și 7.8 grade pe scara Richter. Numărul victimelor crește de la o oră la alta, iar bilanțul transmis de autorități este unul tragic. Așa cum era de așteptat, românii nu au rămas deloc indiferenți la situația din Turcia. Printre ei s-a numărat și Mircea Badea, căruia cutremul i-a deblocat amintiri.

Mircea Badea, la fel ca mulți alți români, a prins cutremurul din 1977. Atunci, fenomenul de 7.4 grade pe scara Richter și 100 de kilometri adâncime a măturat o mare parte din Capitală și nu numai. A fost cel mai mare cutremur din istoria României și a lăsat amintiri dureroase în memoria multora. Inclusiv în cea a lui Mircea Badea.

Prezentatorul era mic atunci când cutremurul a zguduit Capitala și România. Mircea nu a mai vorbit deloc până acum despre asta, însă, în timpul acelui cutremur, a fost la un pas de a muri. Viața sa a fost pusă în pericol și numai un miracol a făcut că acesta să mai trăiască și în prezent.

Mircea Badea, la un pas de a-și pierde viața în cutremurul din 1977. Cine l-a salvat pe prezentator
Social media

Mircea Badea a fost marcat de acel episod

Mircea Badea a povestit recent că acel cutremur a fost un episod de cumpănă pentru el. A fost la un pas de a muri, iar cea care l-a salvat a fost chiar bunica ei. Femeia a avut spirit de salvator și, atunci când a simțit cutremurul, nu a făcut decât să se gândească la nepotul ei. Bunica lui Mircea Badea s-a pus scut peste el, protejându-l, astfel, de efectul dărâmăturilor.

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii. Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977. Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea – Dumnezeu să o odihnească – s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica.”

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.