Ministrul Cătălin Predoiu continuă să viseze la o evaluare pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare a României, pozitivă. I se va adeveri oare visul?

Reclama

Reclama

În continuarea misiunii de evaluare din cadrul MCV, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, s-a întâlnit miercuri, 12.02.2020, cu delegaţia Comisiei Europene.

Temele de discuţie din a doua zi de reuniune s-au axat asupra liniilor de acţiune. Totodată, acestea au vizat şi calendarul privind modificarea legilor justiţiei şi punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Reclama

Cătălin Predoiu a subliniat atenţia pe care premierul o acordă problemelor legate de justiţie. Acesta a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative. Actele respective vor fi elaborate de către un grup de lucru interinstituţional. Acesta va fi constituit la nivelul Ministerului Justiţiei, cu o consultare amplă a asociaţiilor de magistraţi, a societăţii civile şi a tuturor părţilor interesate.

De asemenea, Cătălin Predoiu a subliniat că, în viziunea sa, acţiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului şi nu pe graba de a lua decizii. Această intenţie a fost apreciată pozitiv de către partenerii de dialog.

Alte aspecte care au constituit obiectul discuţiilor s-au referit la executarea hotărârilor judecătoreşti în cauzele în al căror debitor este statul. Totodată, s-a discutat şi despre elemente legate de management judiciar strategic. Ministrul Justitiei a prezentat progresele înregistrate şi soluţiile preconizate pentru accelerarea şi eficientizarea implementării acestora.

În finalul reuniunii, Ministrul Justitiei, Cătălin Predoiu, a exprimat întreaga deschidere pentru continuarea şi consolidarea dialogului cu reprezentanţii Comisiei Europene.

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii