Mierea este o adevărată comoară a naturii. Studii recente demontează faptul că acest aliment minune ar fi mai eficient în tratarea răcelilor chiar și decât medicamentele.

Se pare că consumul de miere ar finuj tratament eficient împotriva răcelii și a simptomelor sale. Astfel, ar fi o alternativă mult mai sigură și ieftină a antibioticelor și a altor tipuri de medicamente.

Așadar, cercetătorii recomandă cadrelor medicale să își îndrume pacienții spre consumul de miere. Fiind un tratament naturist atât de poluar, este greu de crezut că oamenii încă mai au dubii în ceea ce privește eficiența lui.

Studiul de care am amintit mai sus a fost realizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității Oxford. Scopul cercertărilor a fost să vadă efectul pe care îl are mierea atunci când este folosită ca și tratament împotriva infecțiilor respiratorii. Rezultatele au surpins pe toată lumea. S-a dovedit faptul că acest aliment este mult mai eficient decât multe alte medicamente, tratând cu succes problemele sistemului respirator superior.

Cercetătorii au urmărit să demonstreze eficiența mierii. Conform afirmațiilor făcute, acest aliment ar reprezenta o altenativă mult mai ieftină și mai eficientă pentru tratamentele obișnuite, cum ar fi antibioticiele sau pastilele care nu necesită prescripție medicală.

Cum este posibil așa ceva? Mierea este foarte bogată în antioxidanți

Mierea a fost cunoscută din cele mai vechi timpuri ca un adevărat medicament al naturii. Are proprietăți vindecătoare, tratând inflamațiile, arsurile și având proprietăți antioxidante și antibacteriene.

Antioxidanții ajută celulele corpului să se vindece și să se refacă. În plus, mierea are capacitatea de a omorî bacteriile și paraziții din corp.

Pe lângă faptul că este un tratament eficient împotriva răcelii, mierea are și multe alte beneficii pentru restul corpului. Este recomandat să fie folosită în locul zahărului atunci când bine vorba de consum zilnic, iar ca tratament o lingurița pe zi este suficientă pentru a-i absorbi efectele benefice.