Michael Jordan face o donație pentru a sprijini lupta împotriva rasismului. În acest moment oamenii protestează peste tot în lume pentru a cere dreptate pentru George Floyd. Dar și pentru a atrage atenția asupra rasismului.

Michael Jordan va dona 100 de milioane de dolari

Michael Jordan, unul dintre cei mai mari sportivi din NBA, a anunţat că va face o donație de 100 de milioane de dolari. Acestă sumă va fi donată pe parcursul a 10 ani, pentru sprijini lupta de eradicare a rasismului de toate tipurile.

Sportivul de 57 de ani, se numără printre cei mai influenți sportivi din lume. El deține unul dintre cele mai cunoscute branduri din lumea sportului. Fostul baschetbalist a colaborat cu Nike pentru a lansa propria linie de încălțăminte, Air Jordan.

Potrivit estimărilor făcute de Forbes averea lui este de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

„Michael Jordan şi brandul Jordan vor dona 100 de milioane de dolari în următorii 10 ani organizaţiilor dedicate asigurării egalităţii de rasă, a justiţiei sociale şi a unui acces mai bun la educaţie. Black Lives Matter. Aceasta nu este o afirmaţie controversată. Până când acest rasism înrădăcinat care determină eşecul instituţiilor ţării noastre nu este complet eradicat, vom continua să ne angajăm să protejăm şi să îmbunătăţim viaţa oamenilor de culoare“, a anunțat Michael Jordan.

Proteste de amploare au avut loc în întreaga Americă, după ce George Floyd, a fost ucis de poliție. Oamenii cer dreptate pentru Floyd, dar vor să atragă atenția asupra altor cazuri, dar și asupra rasismului.

Și alte vedete din lumea sportului au vorbit împotriva rasismului. Lewis Hamilton a criticat faptul că piloții din Formula 1 nu vorbesc despre problema rasismului. În timp ce LeBron James şi Naomi Osaka au postat pe platformele de socializare pentru a atrage atenția și a protesta. Jucătorii echipei Liverpool au atras atenția asupra problemei rasismului. În timp ce Floyd Mayweather, a anunțat că va plăti cheltuielile funerare ale lui George Floyd.