Meteo 27 mai. Pentru miercuri, 27 mai, meteorologii nu au vești tocmai bune. În cea mai mare parte a țării se vor semnala ploi din abundență și instabilitate atmosferică. Alături de ploi se vor semnala condiții de vânt puternic, ceață și descărcări electrice.

Meteo 27 mai

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o prognoză meteo nu tocmai îmbucurătoare. Vor exista averse pe arii extinse, cu precădere în Moldova, Transilvania de Sud, vestul Munteniei și Dobrogea. Aceleași condiții le regăsim și în restul țării, însă pe alocuri. În nordul Moldovei și Bucovinei, precum și la munte se pot înregistra inundații. Cantitățile de apă anunțate de meteorologi vor fi destul de însemnate.

Vremea la munte

La munte, vântul va sufla slab, pâna la moderat. Mai rău va sufla  în Bărăgan, vestul Banatului și al Crișanei. Vânt slab va fi și în restul zonelor țării.

Pentru jumătatea săptămânii, meteorologii anunță temperaturi maxime ce se vor încadra între 13 și 18 grade Celsius în Transilvania. Aceleași valori ale temperaturii le găsim și în Maramureș. În schimb, vreme ceva mai caldă găsim în Crișana, Banat și Oltenia. Aici, termometrele vor înregistra temperaturi cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius.

În Muntenia, Dobrogea și Moldova, temperaturile se vor încadra între 16-21 grade. În zonele de munte și pe litoralul Mării Negre, noaptea va fi foarte rece, cu vânt puternic, până spre dimineață.

Tot la munte, ploile vor continua să își facă apariția atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 12 grade Celsius. În schimb, temperaturile minime coboară până la 6 grade C. Vântul va fi de 6 km/h dinspre NV pe timpul zilei, iar pe timpul nopții de 3 km/h dinspre NV. De asemenea, cantitățile de apă care vor cădea vor fi însemnate – 6 L/m pătrat pe timpul zilei și 5 L/m pătrat pe timpul nopții. Noaptea de miercuri spre joi se anunță în tot teritoriul una destul de rece.