Se instalează toamna în ultimele zile ale lunii mai. Deşi se ştie că această lună este în fiecare an una cu instabilitate atmosferică, iată că în ultima perioadă totul devine mai neaşteptat. Vremea se răceşte considerabil, iar instabilitatea atmosferică este la tot pasul.

Se instalează toamna în ultimele zile ale lunii mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat vreme rea pentru următoarele zile. Astfel că marți și miercuri vor fi două zile de instabilitate atmosferică. Ploile vor cuprinde întreg teritoriul ţării, iar temperaturile sunt în scădere.

Potrivit meteorologilor de la ANM, în majoritatea regiunilor vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Instabilitatea se va manifesta în teritoriu prin averse, descărcări electrice. De altfel, vor avea loc şi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

De altfel, ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare. În acelaşi timp,  cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 40 l/mp. Se preconizează şi inundaţii.

Astfel, meteorologii anunţă că vremea se va menţine destul de rece până la finalul acestei luni. Toate regiunile vor fi afectate de ploi, grindină şi vânt sub aspect de vijelie.

De altfel, Bucureşti va fi lovită de vreme deosebit de rece în următoarele zile. Regimul termin este în scădere. Ploile îşi vor face apariţia şi în Capitală, existând posibile condiţii de grindină.

În următoarele zile, atât în prima parte, cât şi în a doua parte se vor semnala averse. Acestea vor avea în cea mai mare parte a timpului caracter torenţial. Alături de instabilitatea atmosferică se vor semnala şi descărcări electrice vânt sub formă de vijlie, grindină şi posibil vijelii.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele zile, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 10-15l/mp şi izolat 25l/mp. În ţară, temperaturile vor varia între 11 şi 22 de grade Celsius, în timp ce în Capitală se vor semnala temperaturi cuprinse între 8 şi 11 grade Celsius.