Meteo 22 mai. Pentru ziua de vineri, 22 mai, meteorologii anunță vreme destul de rece pentru această perioadă. Temperaturile vor fi anormale pentru perioada aceasta a anului. Ploile nu vor pleca din teritoriu. Astfel, în cea mai mare parte a teritoriului se preconizează temperaturi de iarnă, grindină și descărcări electrice.

Meteo 22 mai

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil temporar noros. Cel mai mult norii întunecoși își vor face apariția în zonele montane. La fel va fi și în sudul, sud-estul şi centrul ţarii, unde se vor semnala averse, local moderate cantitativ. Aversele vor fi însoţite şi de descarcari electrice.

În restul zonelor, cerul va fi doar temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificari în prima parte a intervalului în zona de munte. De altfel, vântul își va face prezența şi în regiunile estice, sud-estice şi vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade Celsius. 13 grade găsim pe litoralul Mării Negre, iar 23 de grade în regiunile de vest.

Ploile vor continua să domine întreg teritoriul țării. De altfel, vântul, sub aspect de vijelie va rămâne în cea mai mare parte din nord. Până duminică, cel devreme, vremea rea rămâne în România.

La malul mării, vântul va sufla slab până la moderat. În schimb, pe crestele montane, vântul va lua aspect de vijelie. În zonele de deal și de câmpie vijeliile vor fi pe tot parcursul perioadei în care va ploua.

Meteorologii anunță ploi până aproape de finalul lunii mai. Astfel, seceta din Muntenia și Dobrogea ar putea fi combătută. Problema cea mai mare din această perioadă este grindina, care încă de aseară a făcut ravagii în România. Județele cele mai afectate au fost Argeș, Olt și Mehedinți, acolo unde grindina și inundațiile au fost prezente în cea mai mare parte a locului.