Meteo 18 iunie. Astăzi, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme deosebit de schimbătoare pentru această perioadă a anului. Instabilitatea atmosferică va crește în continuare, iar temperaturile vor atinge pragul de 26 de grade Celsius.

Potrivit meterologilor, instabilitatea atmosferică se va menține în creştere în aproape toate regiunile. Vor exista perioade în care cerul va fi variabil, mai mult noros. De altfel, ANM anunţă averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină de mari dimensiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Acest fenomen a fost prezent înreaga săptămână, făcând ravagii în 32 de judeţe.

Deşi va ploua în cea mai mare parte a teritoriului, valorile se menţin destul de crescute. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 18 grade Celsius.

Meteo 18 iunie. Vremea în Capitală

În Capitala ţării, vremea se va menține în general instabilă. Instabilitatea atmosferică va continua să fie în creştere chiar şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, mai mult noros. Şi aici, potrivit ANM, vor exista destul de multe perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial. Acestea vor fi însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade Celsius, în timpcea minimă va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, vremea se menţine instabilă. Pe întreg parcursul zilei va ploua, iar valorile meteorologice indică temperaturi de până la 19 grade Celsius. Cu toate acestea, la altitudini înalte, găsim alt anotimp. Precipitaţiile vor avea caracter mixt. La altitudini mai mari, ploile vor lua aspect de lapoviţă.