Cum poţi primi de la Guvern 5.000 de lei, ne explică autorităţile. Veste extrem de bună pentru români, în plină criză de coronavirus. Aceştia primesc 5.000 de lei de la Guvernul României.

Senatul a votat la jumătatea acestei săptămâni un  nou proiect legislativ. Este vorba despre proiectul prin care românii primesc suma de 5.000 de lei lunar. Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Dacă proiectul va fi aprobat de Camera Deputaţilor, românii pot demara actele necesare în acest caz, potrivit ObiectivNews.ro

Cum poţi primi de la Guvern 5.000 de lei

Senatul a votat, zilele trecute, în calitate de primă Cameră sesizată, un nou proiect legislativ prin care se acordă cabinetelor medicale şi farmaciilor aflate în contract cu Casele de asigurări de sănătate o sumă destul de mare. Astfel, aceşti români pot primi 5.000 de lei de la bugetul de stat. Banii sunt însă destinaţi unui singur scop destul de important în actuala criză economică provocată de coronavirus. Mai exact, cei 5.000 de lei pot fi utilizaţi la achiziţionarea materialelor medicale de protecţie împotriva coronavirusului.

Proiectul a fost votat de 90 de senatori, iar 13 au fost împotrivă. În acest proiect legislativ, 27 de senatori s-au abţinut de la vot. Acum, Camera Deputaţilor trebuie să voteze, având calitate de for decizional în acest caz.

Ce prevede noul proiect legislativ

„Furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale de specialitate în regim ambulatoriu, aflaţi în contract cu Casele de asigurări de sănătate, vor beneficia lunar de suma de 5.000 de lei/tură de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie necesare furnizorilor şi asiguraţilor. De sumele menţionate beneficiază cabinetele de medicină de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistică medicală. Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, se prezintă în propunerea legislativă trecută de Senat.