Meteo 15 mai. Pentru această zi, meteorologii anunță temperaturi destul de mari. În regiunile de Sud vor exista ceva schimbări termice, însă nu ieșite din comun. În nord însă, valorile de mijloc înregistrate de termometre vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

De altfel, în această perioadă se va ține cont foarte mult de regimul pluviometric. Astăzi, regimul va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Cele mai afectate vor fi zonele montane.

În general, temperaturile nu vor coborât mai mult decât cele admise în normalitate in această perioadă. Românii trebuie să se aștepte în schimb la precipitații mixte. Cele mai multe precipitații vor fi în zonele montane, dar și la câmpie și pe litoral.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi destul de caldă în ultima zi a săptămânii. În sudul țării, în partea extremă a zonei vremea va fi călduroasă, dar și în partea de sud-vest și centru a teritoriului.

În aceste zone, după amiaza, se va înregistra o creștere a disconfortului termic. Indicele de temperatură și umezeală se va apropia de pragul de 80 de unități. Acesta este pragul care lansează alarma de urgență.

Meteo 15 mai în România

În nordul țării, în Moldova, temperaturile vor fi mai coborâte decât în restul țării.
Termometrele vor indica temperaturi cuprinse între 14 grade în nordul Moldovei şi până în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei.

Întreaga zi vor exista înnorări accentuate, averse, posibil torențiale și descărcări electrice. Cele mai intense vor fi cu precădere în zona de munte. Pe timpul zilei, în regiunile nordice vor fi astfel de condiții, iar noaptea și în zonele din centrul țării.

Vântul va sufla slab și moderat, mai ales la munte. Aici, vântul va avea intensificări pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului. Noaptea, intensificări vor fi în toate regiunile.