Alertă meteo! Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben pentru mai multe județe din România. Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări locale și temporare ale vântului, care la rafală vor atinge 55-70 km/h și trecător vor putea lua aspect de vijelie. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, averse în general slabe cantitativ.

Vor fi afectate zonele joase din județul Bacău, precum și din județul Neamț, județul Iași și județul Vaslui. În Județul Botoşani sunt mai multe zone sub avertizare. Menționăm aici Albești, Ștefănești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Călărași, Avrămeni, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Santa Mare, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Hănești, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni.

De altfel, până în această seară la ora 23.00, un alt cod galben este aplicat ca alertă meteo. Se vor semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni. Vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50-55 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apăvor depăși 25 l/mp.

Alertă meteo în prelungire. În sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55-65 km/h.
La munte vor fi rafale de 60-80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km.