Cod galben de furtună. Administrația Națională de Meteorologie anunță noi schimbări meteo pentru ziua de mâine. Vântul va sufla peste limitele normale în cea mai mare parte a țării. Zeci de județe vor fi afectate, spun meteorologii.

Reclamă

Noua avertizare dată de meteorologi intră în vigoare începând de joi dimineață.

Cod galben de furtună

De altfel, ANM a emis şi o informare de instabilitate atmosferică. Aceasta vizează majoritatea regiunilor, care intră în vigoare în această seară și este valabilă până joi noaptea la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, pe parcursul zilei de joi, între orele 6:00 – 23:00, pe fondul avertizării Cod galben, mai multe zone vor fi afectate. Astfel, în sudul Banatului, nordul Crişanei, în Maramureş şi Transilvania, precum şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului. Acestea vor avea viteze ce vor depăşi în general 55 – 65 km/h.

Alertă de cod galben va fi și la munte. Pe creste vor fi rafale de 60 – 80 km/h. În zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 – 100 km.

Zonele afectate de cod galben de furtună sunt: Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamţ. Suceava, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

Pe parcursul întregii zile de joi și în noaptea spre vineri, ploile îsi vor face apariția. De la intrarea în vigoare a codului galben, instabilitatea atmosferică se va instala puternic în România. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări eelectrice și posibile inundații.

În general, temperaturile vor varia pe parcursul zilei. Termometrele vor înregistra valori maxime cuprinse între 11 și 22 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 5-6 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se mențin în continuare în zona Transilvaniei. Noaptea mai ales, temperaturile pot ajunge în zonele montane și la coborâri de până la un grad.