Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo 12 iunie. Meteorologii nu au vești tocmai bune pentru români. Toamna se instalează în România în plină vară.

Vineri, 12 iunie, meteorologii anunță că vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a teritoriului. De altfel, instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența întreaga zi.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse și vijelii. Cerul va fi variabil, mai mult noros. Întreaga zi va ploua în țară. Aversele, însoțite de descărcări electrice,intensificări ale vântului și vijelii vor acoperi pământul. De altfel, nici de grindină nu scăpăm în cea mai mare parte a zilei.

Meteorologii de la ANM anunță inundații. Mai exact, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp și pe suprafețe mici 35 l/mp. În schumb, vremea se menține destul de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade.

Meteo 12 iunie. Vremea în Capitală

Pentru vineri, meteorologii anunță vreme instabilă în București. Chiar dacă va ploua, temperaturile sunt destul de ridicate. Cerul va fi variabil, mai mult noros, iar ploile vor continua să cadă pe tot parcursul zilei cât și noaptea.

După amiază, vor exista perioade în care aversele vor fi prezente. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și vânt extrem de puternic. Și Bucureștiul ar putea fi lovit de grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade Celsius.

Vineri se fac mai mult de două săptămâni de când ploile nu pleacă din România. Potrivit meteorologilor, cel mai rău lucru este dat de inundații și de grindină. Acestea au distrus mare parte din culturile românilor. Asta după ce seceta a făcut ravagii înainte de sezonul ploios. Astfel de vreme se anunță până la jumătatea lunii. În cea de-a doua parte a lui iunie, condițiile meteo ar putea reveni la normal.